ADANA / KOZAN - Pekmezci Şehit Bircan İlhanlı İlkokulu

Pekmezci Şehit Bircan İlhanlı İlkokulu

Adres
PEKMEZCİ MAH. PEKMEZCİ KÜME EVLERİ PEKMEZCI ŞEHIT BIRCAN ILHANLI İLKOKULU BLOK NO: 211/2 KOZAN / ADANA
Vizyon
• Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmayı hedefleyen, • Milli ve Manevi değerlere bağlı, toplumsal değerleri benimseyen, • 21. yüzyıl bilgi toplumu için fikir ve proje üreten, • Kamu Hizmetlerinde kaliteyi en üst seviyeye çıkarmayı vazife edinen, • Akıl, bilim ve tarihin aydınlığında değişim ve gelişmelere açık,
Misyon
Türk Ulusunun ve insanlığın ihtiyaç duyduğu iyi insan, iyi vatandaş özelliklerine sahip; milli ve manevi değerlerini benimseyen; kendisine, ailesine, milletine yararlı, bilgili, becerikli, kendine güvenen, düşünen, üreten kişilerin yetişmesi için eğitim kurumları arasında koordinasyonu sağlamak; İyi bir gelecek için standartları yükselterek kaliteli bir eğitimin lokomotifi olmak; Öğretmenleri ve personeli motive ederek, onlara rehberlik yaparak, mutlu olmalarını ve nitelikli iş yapmalarını sağlamaktır. Kozan’ a ve Türkiye’ ye model oluşturacak projeler üreten kurum olmak.
Başarılar
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TEOG SINAVALARINDA GENEL ORTALAMA 50.828,2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 55.603,2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA:57,498 OLMUŞTUR. OKULUN TARİHÇESİ:Köy meydanında kalan eski okul 1938 yılında yapılmış olup şuan biçki dikiş kursu yapılmaktadır.Eğitim öğretim yapılan mevcut binaların ilki 1950 yılında 2.si 1975 yılında ortaokul olarak kullanılan bina 1979´da yapılarak hizmete girmiştir.
08.30-14.40
Soba
Ulaşım
Köyümüz merkez ilçeye 13 km uzaklıkta olup,her zaman gidip gelmeye uygun,düz ova ve etrafı bahçelik alanla kaplı bir yerdir.
GÜNLÜK KÖY SERVİSİ VE ADANA BÜYÜK ŞEHİR HALK OTOBÜSLERİ ÇALIŞMAKTADIR.
Köy
Sportif Etkinlikler
OKULUMUZDA SPOR DALLARINDAN FUTBOL,VOLEYBOL VE BASKETBOL SAHAMIZ MEVCUT OLUP İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE İLÇEDE YAPILAN YARIŞMALARA KATILMAKTAYIZ.
4006 BİLİM FUARAINA 2015-2016,2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILLARINDA KATILDIK.
COMENİUS PROJE ÇALIŞMALARIMIZI 6 ÜLKEYİ ZİYARET EDEREK TAMAMLADIK.
COMENİUS PROJE ÇALIŞMALARIMIZI 6 ÜLKEYİ ZİYARET EDEREK TAMAMLADIK.
FUTBOL,VOLEYBOL VE BASKETBOL SAHAMIZ VAR.